Már 2266 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


A cellularis adhesio a fityma fiziológiás állapota. Ilyenkor a fityma bellemeze sejtesen le van tapadva a penis bőréhez.Fityma letapadás egy gyermeknél

A letapadt fityma alatt faggyú és hámtörmelékből álló smegma halmozódik fel, fehéres grízszerű gyülemként. Ez többnyire spontán kiürül, felemeli a fitymát a makkról. A 3 éven aluli gyermekek nagy részének a fitymája ilyen vagy részben ilyen letapadt állapotban van. Ez nem kóros.

 

A baj akkor kezdődik, ha túl nagy mennyiségben felgyülemlő smegma befertőződik, fitymagyulladás alakul ki. A gyulladt fityma hegesedhet és fitymaszűkület alakulhat ki.

 

A fityma letapadás kezelése:

 

1 éves kor előtt megszüntetni nem szabad, ilyenkor a fitymalemezek nagyon érzékenyek, a lysist (letapadás megszüntetése a fityma bőrének hátrahúzásával) követően berepednek és hegesednek.

 

Egy éves koron túl, ha túl nagy a smegmagyülem vagy visszatérő fitymagyulladás, balanitis, húgyúti fertőzés zajlik, a lysis indokolt lehet (továbbá néhány húgyúti fertőzésre hajlamosító állapot esetén pl. vesico- ureteralis reflux, hátsó húgycső billentyű). Ha panaszok nincsenek a lysist elegendő 3 éves kor után végezni.

 

A fityma sejtes letapadásának oldását, az adhesiolysist többnyire helyi érzéstelenítésben végezik. Szerencsés esetben a gyermekek nem, vagy csak igen kis fájdalmat éreznek.

 

Forrás

 

 


A szócikkhez társított címkék:
fityma
Hirdetés


Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!