Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A péniszen megjelenő piros foltok általában ártalmatlan betegségek tünetei. Azonban sperma is irritálhatja a makk bőrét, ebben az esetben akár mellékhere-gyulladás, prosztatagyulladás vagy egyéb urológiai gond is állhat a háttérben.

 

Közepes nagyságú piros folt a péniszen, amely nem okoz fájdalmat

A tartósan meglévő piros foltokat a makkon fertőzések szokták kiváltani. A fertőzés mögött álló okokat a klinikai képpel nem lehet azonosítani. Csak tenyésztés segíthet a pontos diagnózis felállítsában, ezért szakorvoshoz kell fordulni.

 

Szeretkezés követően a fitymán apró piros pöttyök jelentek meg

Fertőzés vagy irritáció állhat a tünetek hátterében. Amennyiben irritáció okozza a pöttyöket, akkor a tünetek legfeljebb egy hét alatt megszűnnek. Ha fertőzés áll a háttérben, akkor nem múlik el, és ebben az esetben szakorvoshoz kell fordulni. 

 

Kis méretű piros, pattanásszerű kiütések a makkon

Bakteriális és gombafertőzés egyaránt kiválthat ilyen tüneteket, de sajnos a klinikai kép alapján nem lehet megállapítani a kiváltó okot. Erre való a tenyésztés, ami után célzott kezelés adható. Tehát ebben az esetben is szakorvoshoz kell fordulni.

 

Apró fehér, pattanásra hasonlító elváltozás a péniszen. Fájdalmat nem okoz, nem viszket, ugyanúgy ki lehet nyomni, mint egy pattanást

Faggyúmirigyek gyulladása lehet a kiváltóok. Több gél hatásos lehet, amelyek recept kötelesek. 

 

 


A szócikkhez társított címkék:
bőrelváltozás , nemi betegség
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!