Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Korai magömlésről akkor beszélhetünk, ha a férfi nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, illetve a közösülés során, nem képes addig késleltetni magömlését, míg a partnere el nem jut az orgazmusig.

 

A korai magömlés okai

 

 Az impotencia
    Az az állapot, amikor a férfi nem képes elérni vagy fenntartani a kielégítő nemi élethez szükséges merevedést. Az impotencia előfordulásának gyakorisága az életkorral növekszik. Részletesen az impotencia kezeléséről >>

A magömlés egy bonyolult központi idegrendszeri /agyi/ szabályozás alatt álló reflex. Bekövetkeztének időtartamát az agyi szabályozás, valamint a pénisz idegei révén a hímvessző, prosztata állapota egyaránt befolyásolja.

 

A korai magömlés okai ezért leggyakrabban központi idegrendszeri eredetűek, de előfordulnak helyi /főleg gyulladásos/ okok is . Az agyi szabályozást lelki és hormonális hatások befolyásolják. Tudjuk, hogy a központi idegrendszerre ható stressz, a partner részéről érkező visszajelzések, fáradtság, gyógyszerek hatása ezek mind befolyásolják a magömlés létrejöttét az agyi szabályozáson keresztül. Nemegy részlete azoban még nem teljesen feltárt ennek a bonyolult működésnek. Mint életünk folyamán csaknem minden életfunkciónkat, ezt is meg kell tanulnunk bizonyos mértékig szabályozni.

 

Ez elsősorban a serdülőkorban végzett önkielégítés során történik meg, hasonlóan a női orgazmus megtanulásához a lányoknál. Sok szól amellett, hogy a serdülőkori önkielégítések során, a magömlés tudatos szabályozásának nem megfelelő megtanulása vezet sok esetben ahhoz, hogy a későbbiekben közüsülés során nem sikerül elodázni a magömlést. A serdülők ugyanis gyakran büntudattól vezérelve, illetve a nem megfelelő körülmények /pl.WC/ miatt az önkielégítés során arra törekednek, hogy minél előbb elérjék a magömlést. Később ez rögzül és nem képesek megtanulni az időtartam befolyásolását.

 

A helyi okok közül elsősorban a gyulladásos betegségek, így a húgycső és prosztatagyulladás, a fityma és makkgyulladás is korai magömlést idézhet elő.

 

A korai magömlés megelőzésének technikái

 

Ha ismert, vagy bebizonyosodik a kiváltó ok (például gyulladás), annak kezelése a korai magömlést is megszünteti. Ugyanígy a kezdődő merevedési zavar megfelelő kezelése is megoldja a problémát. Nehezebb a helyzet az eredendően fennálló korai magömléssel, mert ebben az esetben a páciens magatartása és idegrendszere erre a mintázatra “állt rá", ám ilyenkor is adódnak lehetőségek. A kezelés egyik lehetséges módja az ingerület csökkentése.

 

Ez történhet óvszerrel is, mivel az csökkenti a makkot ért ingerek intenzitását, valamint történhet érzéstelenítőt tartalmazó krémek ill. spray-k használatával. A közösülés előtt érzéstelenített makk nem továbbítja a fizikai ingereket, ezért a magömlés csak később, az érzéstelenítő hatásának elmúltával következik be.

 

Az korai magömléshez kapcsolódó szócikkek


A szócikkhez társított címkék:
korai ejakuláció , magömlés
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!