Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Allergiás betegeknél alkalmazott terápia, amellyel a túlérzékenységi reakció csökkenthető, szerencsés esetben megszüntethető. A kezelés lényege, hogy megtanítja az allergiás szervezetet arra, hogy másként reagáljon az allergénre. Az allergén anyagot vagy injekcióval,  tabletta vagy oldat formájában egyre növekvő dózisban adják a betegnek, egészen addig a töménységig, mint amilyennel a környezetében találkozhat.
 

A legújabban kifejlesztett immunterápiás szerekkel fél, vagy egy éves kezelés után megszűnnek vagy jelentősen javulnak a beteg tünetei, az így kialakult állapot tartós, sokszor 10 éven túl is tart, a terápiával jelentősen csökkenthető az asztma kialakulása.
 

Természetesen csak szigorú orosi felügyelet, ill. megfigyelés mellett lehet alkalmazni, felkészülve arra is, hogy esetleg a betegből szisztémás reakciót vált ki a beadott anyag. A leghatékonyabb a pollen, poratka, gombák, ill. rovarcsípés allergia esetén, ételallergiára nem alkalmazzák.


A szócikkhez társított címkék:
immunrendszer , immunterápia
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!