Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A keserű szájíz észlelésének számos oka lehet. A legtöbbször a probléma akut módon akkor jöhet létre, ha a szájüregben gyulladás áll fenn, pl.: a nyelvgyököt, vagy a garat mélyebb részeit érintő gyulladás.

 

A keserű szájíz okai

 

A keserű szájízt okozhatja krónikus fogászati probléma is. Ritkábban észlelhető az orrmelléküreg, orrgarat, a nyelőcső, esetleg a gyomor reflux betegsége, amely elsősorban a savtermeléssel hozható összefüggésbe. Szintén nem gyakori, de előfordulhat gyógyszer mellékhatásként is, vagy olyan gyógyszer, szájvíz használatakor, amely az ízérzési valamely zavarát okozza.

 

Keserű szájíz terhesség alatt


Amennyiben terhesség alatt keserű szájíz jelentkezik, elsősorban visszafolyó gyomortartalomra kell gondolni. Ennek elkerülése végett ne fogyasszon savas vagy a refluxot rontó ételeket, például tea, kácé, citrusfélék, mentol.

 

 

Kapcsólódó szócikkek

 


A szócikkhez társított címkék:
reflux
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!