Már 2264 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


NarancsbőrA narancsbőr, avagy cellulitisz kisebb, makacs dudorokból áll, melyeket a fenék és a comb környékén láthatunk.

A drága krémek, megfizethetetlen kezelések helyett sokkal nagyobb és hosszabb távra szóló segítséget jelenthet a megfelelő életvitel kialakítása. Naponta egy óra testmozgás, legalább két liter ásványvíz, illetve a káros szerek (alkohol, kávé, cigaretta) mellőzése nemcsak a narancsbőr megszüntetésében, de további párnák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepet játszik.

 

A cellulitisz okai

 

 ◦Botox kezelés
    A Botox azonos a romlott húsban elszaporodó baktériummal, ami a Botulizmus betegséget okozza.Tisztított, hőkezelt és ideg-izom ingervezetési hatására kalibrált kiszerelésben kerül forgalomba. Részletesen a botox kezelésről >>

A cellulitisz kialakulása több okra vezethető vissza. Elsőként a helytelen táplálkozást kell megemlítenünk, melynek eredménye, hogy a salakanyagok egyfajta depónak használják a zsírszöveteket, és ott hosszú időre letáboroznak. A salakanyagok lerakódását, a nem megfelelő étkezés mellett, hormonális hatások is kiválthatják. A narancsbőr kialakulásához a mozgásszegény életmód is hozzájárul. A felgyülemlett salakanyagok ugyanis kizárólag a nyirokrendszeren keresztül tudnak távozni a szervezetünkből.

 

A nyirokrendszer azonban nem képes önállóan megtisztulni, mert a vérkeringéssel ellentétben, melyet a szív mozgat, a nyirokkeringésnek nincs saját pumpája.

 

A nyirokrendszer pumpájaként az izom szolgál, mely fokozza a nyirokkeringést, és növelni tudja annak hatékonyságát, vagyis rendszeres mozgással felgyorsíthatjuk a méreganyagok távozását. És ha mindez nem lenne elég, vannak, akik "ajándékba" kapják a hepehupás bőrt, ugyanis a narancsbőr akár genetikai okokból is kialakulhat.

 

A narancsbőr ellen

 

"Mint sok minden másra, a cellulitiszre is igaz, hogy jobb megelőzni, mint kezelni. Hogy ne alakuljon ki, figyeljünk oda étrendünkre, fogyasszunk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, rostdús élelmiszereket, fehér húsokat. Igyunk sok vizet, teát és gyógyvizeket. A helyes táplálkozás mellett mozogjunk rendszeresen"

A testsúly gyarapodásával nő a narancsbőr kialakulásának esélye is. Így súlycsökkentéssel szintén tehetünk a cellulitisz megszüntetése érdekében.

 


A szócikkhez társított címkék:
bőr , cellulitisz , narancsbőr
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!