Már 2266 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Az összecsúszás az az állapot, amikor a bél egy része teleszkópszerűen belecsúszik a szomszédos bélszakaszba, s így bélcső jelenik meg bélcsőben. Ez a két évesnél fiatalabb gyermekek bélelzáródásának a leggyakoribb oka, amely a fiúknál sűrűbben fordul elő, mint a lányoknál. A kezeletlen betegségnek súlyos szövődményei lehetnek, mivel a teleszkópszerűen becsúszott béldarabnak megszűnik a vérellátása, s ebből üszkösödés származik.

 

Összecsúszás előzőleg átvészelt vírusos fertőzéssel is kapcsolatban lehet, amelynek hatására megnagyobbodik a védősejtekből álló folt a vastagbélben. A betegségre, amelynek az oka gyakran ismeretlen, akkor derül fény, amikor az egyébként egészséges gyermeknek hirtelen és erősen fájni kezd a hasa.

 

A kezelés a kiszáradás veszélyének megszüntetéséből, az összecsúszott bélszakasz báriumkásás tágításából és műtétből áll, ha bélátfúródás vagy hashártyagyulladás alakul ki.

 


A szócikkhez társított címkék:
bél
Hirdetés


Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!