Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Gyulladásos megbetegedés, amely a húgycsövet (húgycsőgyulladás), a szemet (kötőhártya-gyulladás)  és egy vagy több ízületet (ízületi gyulladás) érint.

 

A Reiter szindróma jellemzője, kialakulása

A Reiter szindróma a fiatal férfiakban előforduló ízületi gyulladás leggyakoribb kiváltója, általában egy vagy két ízületet érint, többnyire a térdet és a bokát. Az ízület meleg, duzzadt, merev és fájdalmas, ehhez láz és általános rossz közérzet társul. Az inak, az ínszalagok és a talp begyulladhat, gyakran bőrkiütés is jelentkezik. 

A betegség a leggyakrabban olyanoknál fordul elő, akik szexuális partner váltása miatt váladékozó húgycsőgyulladást kapnak.

 

A Reiter szindróma kezelése

A Reiter szindrómát fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel gyógyítják. A kötőhártya gyulladás kezelésére gyulladáscsökkentő szemcseppet írnak fel. A húgycsőgyulladást, amelyet Chlamydia okoz, antibiotikummal kezelik.

 

A kezdeti panaszok többsége 2-6 hónapon belül elmúlik, de a gyulladás akár egy évig is elhúzódhat. Az esetek egyharmad részében, különösen a húgycsőgyulladás ismételt előfordulása után, az ízületi gyulladás kiújulhat.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!