Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A vércukorvizsgálattal azt határozzák meg, hogy mennyi szőlőcukor van a vérben. A szőlőcukor (glükóz) egyszerű cukor,Vércukorvizsgálat- meghatározza, hogy mennyi szőlőcukor van a vérben amely az ételek szénhidrátjainak lebomlásakor alakul ki, s az a fő feladata, hogy a sejteket energiával lássa el. A vérben mindig kering szőlőcukor, ha ellenben a vizeletben is megjelenik, az azt jelzi, hogy túl sok cukor van a vérben, s ezt vércukorvizsgálattal kell igazolni.

 

Amikor túl alacsony a vércukorszint, az ember éhesnek, gyengének és fáradtnak érzi magát, fájhat a feje, verejtékezhet és elvesztheti az eszméletét. A magas vércukorszint arra utal, hogy a test nem képes megfelelően szabályozni a sejtek cukorfelvételét, s ez cukorbaj tünete lehet.

 

Kapcsolódó szócikkek

Hirdetés







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!