Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Az alkoholt, fogyasztása után a máj lebontja, és acetaldehiddé alakítja át. Az acetaldehid nagyon toxikus, rákkeltő anyag, a máj ezt az acetaldehidet a következő lépésben ecetsavvá alakítja át. Amennyiben a máj nem tudja lebontani az alkoholt, a magas acetaldehid-szint problémát okozhat ezen személyeknél.

 

 Drunkorexia
    A drunkorexiában szenvedő – többségében – nők az egész napi koplalást alkoholfogyasztással „kombinálják”, abban a hiszemben, hogy így nem híznak majd az alkohollal bevitt kalóriáktól, és megőrizhetik alakjukat. Bővebben a drunkorexiáról >>

Az alkoholos italok nemcsak az alkohol nem megfelelő lebontása miatt okozhatnak problémát. Ezek az italok egyéb alkotóelemeket is tartalmaznak, amelyek igazi allergiát idézhetnek elő. Ezen alkotóelemek lehetnek: szőlőszemek, élesztő, árpa, komló, búzaszármazékok vagy természetes élelmiszer adalékanyagok, mint például a szalicil, de lehet még hisztamin, illetve tiramin (a chiantiban) is.

 

Enzimeket is adhatnak hozzájuk, mint például a papaint, vagy konzerváló anyagokat, mint amilyenek a szulfitok is, amelyek mind allergiát válthatnak ki. A szőlőszemekkel, élesztővel, komlóval, árpával, rozzsal és gabonával kapcsolatos súlyos reakciókat nem maga az alkohol váltja ki.

 

Az alkoholallergia tünetei

 

Elsősorban ázsiai/keleti származású embereknél jelentkezhet elvörösödés, szívdobogás, hőhullámok, fejfájás, hasfájás és vérnyomás csökkenés. Tudni kell, hogy nem minden elvörösödés tulajdonítható az alkoholnak. Rosacea (gyakori bőrbetegség, általában negyvenéves korban indul, először értágulatokkal, majd göbcsékkel, később gennyhólyagokkal), menopauza, alacsony vércukorszint, és bizonyos gyógyszerekre való allergia is kiválthatja ezt a tünetet.

 


A szócikkhez társított címkék:
alkohol , allergia
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!