Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az egyes reflexek hétköznapi életünkben betöltött szerepe nagyon változó.

 

Akadnak olyan emberek, akiknek veleszületetten hiányoznak az ínreflexeik, de ettől még úgy élhetnek, mint bárki más. Más reflexek - például a tájékozódási reflexek- fontosabbak ennél. Ezek a kisagy bizonyos betegségeiben kiesnek, és aki ilyen betegségben szenved, csak nagy nehézségek és állandó odafigyelés árán tudja megőrizni egyensúlyát. A pislogási reflex kiesése pedig azzal járhat, hogy a szembe került és onnan pislogással el nem takarított szennyeződések súlyos szemsérülést okoznak.

 

Az automatikus légzési reflex működési zavara alvás közben, amikor a légzés akaratlagos szabályozása szünetel, súlyos következményekkel járhat. Az olyan betegek, akiknek valamelyik létfontosságú reflexe esett ki, különleges ápolásra szorulnak mindaddig, amíg a reflexkiesést előidéző ok meg nem szűnik. A reflexes légzésre képtelen beteget például mesterségesen lélegeztetik.

 

 


A szócikkhez társított címkék:
reflex
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!