Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Mivel a higany egészségre káros nehézfém, ezért az ilyen készülékek, így például a lázmérők használata különös gondosságot igényel. Sok háztartásban még megtalálhatók ezek a lázmérők, de már nagyon sokan cserélték le korszerűbb és veszélytelenebb eszközökre. Ilyenek a digitális kijelzővel rendelkező hőmérők, vagy az infra kijelzésű homlok lázmérők.


A higanyos lázmérők forgalmazása rövidesen megszűnik. 2007-ben az Európai Parlament ugyanis elfogadta a nem elektronikus, higanytartalmú mérőeszközök – így lázmérők – kiskereskedelmének betiltásáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében a tagállamoknak az irányelv kihirdetését követő egy éven belül át kell ültetniük a jogszabályt, amelynek a kihirdetéstől számított 18 hónapon belül kell hatályba lépnie az adott EU-országban. A tiltás csak az új készülékek kereskedelmére vonatkozik, nincs szó tehát arról, hogy ki kellene dobni a meglévő hagyományos lázmérőket.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!