Már 2266 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Mivel a higany egészségre káros nehézfém, ezért az ilyen készülékek, így például a lázmérők használata különös gondosságot igényel. Sok háztartásban még megtalálhatók ezek a lázmérők, de már nagyon sokan cserélték le korszerűbb és veszélytelenebb eszközökre. Ilyenek a digitális kijelzővel rendelkező hőmérők, vagy az infra kijelzésű homlok lázmérők.


A higanyos lázmérők forgalmazása rövidesen megszűnik. 2007-ben az Európai Parlament ugyanis elfogadta a nem elektronikus, higanytartalmú mérőeszközök – így lázmérők – kiskereskedelmének betiltásáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében a tagállamoknak az irányelv kihirdetését követő egy éven belül át kell ültetniük a jogszabályt, amelynek a kihirdetéstől számított 18 hónapon belül kell hatályba lépnie az adott EU-országban. A tiltás csak az új készülékek kereskedelmére vonatkozik, nincs szó tehát arról, hogy ki kellene dobni a meglévő hagyományos lázmérőket.

Hirdetés


Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!