Már 2266 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Vírusok a legkisebb ismert mikroorganizmusok. A heveny fertőző‘ betegségek vírusai a megfertő‘zött sejtet rendszerint elpusztítják. Önmagukban életjelenségeket nem mutatnak, a gazdasejtbe bejutva élő‘sködő‘kként viselkednek, a gazdasejteket arra késztetik, hogy önmaguk kárára százezres nagyságrendben állítsák elő‘ a vírusokat. A betegség kialakulása ennek a folyamatnak a következménye, amelynek során a szervezet sejtjei a vírus természetétő‘l függő‘en súlyosan károsodhatnak.
A vírusok – hasonlóan a baktériumokhoz – általában a nyálkahártyán keresztül jutnak be a szervezetbe, majd terjednek szét a véráramon keresztül. Egyes vírusok csak akkor okoznak betegséget, ha közvetlenül a véráramba kerülnek. Nagyon sok betegség kórokozója, többek között olyan súlyos betegségeké, mint az AIDS, veszettség, agyhártyagyulladás, himlő‘, kanyaró, papagájkór, sárgaláz stb.

Megelő‘zés szempontjából a leghasznosabb a szervezet ellenálló-képességének növelése, a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás és a higiénés szabályok betartása.


A szócikkhez társított címkék:
vírus
Hirdetés


Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!