Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Dr. Horváth Ákos egyetemi docenst. Dr. Horváth Ákos - szakterülete agydaganatok és a tüdőrák nem sebészeti terápiája

  • 2001 óta a Debreceni Egyetem Sugárterápiás Tanszékét vezeti.
  • Pályáját tüdőgyógyászként kezdte, majd az Országos Onkológiai Intézet adjunktusaként klinikai onkológiából és sugárterápiából tett szakvizsgát.
  • 1989-ben kandidátusi fokozatot szerzett.
  • A hazai modern sugárforrások telepítésének orvos-szakértője. Klinikai érdeklődési területe a tüdőrák és az agydaganatok nem sebészi terápiája.
  • Nézete, hogy a szakmai mérlegelésnek a szervezeti kerete az onkoteam, ahol a különféle szakterületek tapasztalt orvosai a beteg számára személyre szabott, optimális kezelési tervet állítanak fel. Egy műtét előtti sugárkezelés következtében a daganat megkisebbedhet, így az operáló orvos nagyobb eséllyel tudja eltávolítani a tumort vagy lehetősége nyílhat szervmegtartó műtét elvégzésére. A műtét utáni besugárzás célja az esetleg visszamaradt daganatsejtek elpusztítása, ezzel a kiújulás és a későbbi áttétképződés kockázatának csökkentése. Vannak olyan esetek is, amikor a sugárkezelés önmagában vagy kemoterápiával kombinálva akár teljes értékű alternatívája lehet a szikének: a kockázatok és a várható hozadék alapos mérlegelése után ilyenkor az onkoteam a műtét helyett javasolja a sugárterápiát.
  • A Tanács az Elischer Gyula emlékérem és jutalomdíj kitüntetésben részesítette, kiemelkedő gyógyító, oktató, tudományos munkája eredményeként.
  • A daganatos betegségek című könyvében a daganatos betegségek kialakulásával, a tünetek felismerésével, a kialakult daganatos betegség kezelése során felmerülő leggyakoribb kérdésekkel ismerteti meg az olvasót. A könyv szerzői a daganatos betegségekkel kapcsolatos kérdésre adják évtizedes tapasztalatuk és a tudomány jelenlegi állása alapján közérthető válaszaikat.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!