Már 2265 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Gyógyszeres lázcsillapítás
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2012-11-12 23:35:47
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A legismertebb hatóanyagok a [szalicilsav], a pirasolon, a [paracetamol], valamint ezek származékai és kombinációi, ill. a nem [szteroid] [gyulladáscsökkentők] is alkalmasak a [láz] csillapítására (pl. [ibuprofen]).


A legismertebb hatóanyagok a nem [szteroid] [gyulladáscsökkentők], ezen belül is a [szalicilsav], a pirasolon, a [paracetamol], valamint ezek származékai és kombinációi alkalmasak a [láz] csillapítására (pl. [ibuprofen]).


 

A gyógyszerek bevitelének módja szerint lehet szájon át, injekció formájában és végbélkúp kiszerelésben.

 

A szájon át bevett [gyógyszer] hatását akadályozza, hogy lázas állapotban a felszívódás nem elég hatékony. Az injekció biztos és hatékony, beadását követően 20–30 perc múlva a testhőmérséklet csökken. A végbélkúp szintén 20–30 percen belül hat, bár hasmenéssel járó betegségeknél a felszívódásuk nem garantált.


A szájon át bevett [gyógyszer] hatását akadályozza, hogy lázas állapotban a felszívódás nem elég hatékony, vagy aluldozírozzák.

Az injekció biztos és hatékony, beadását követően 20–30 perc múlva a testhőmérséklet csökken. A végbélkúp szintén 20–30 percen belül hat, bár hasmenéssel járó betegségeknél a felszívódásuk nem garantált.


Kapcsolódó szócikkek


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!