Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hallókészülékek elektronikus eszközök, amelyek javítják a hallást.

 

Az ilyen eszköz mikrofonból, erősítőből, vevőből és energiaforrásból (rendszerint elemből) áll. Az [orvos]? a [hangmagasság]? ([rezgés]?szám) és a hangerő (telítettségi szint) figyelembevételével rendeli a készülékeket. Bizonyos hallókészülékek hangerő-szabályozóval vannak felszerelve, amelyet a páciens aszerint állíthat, hogy telefonálni akar vagy más hangot kibocsátó készüléket kíván üzemeltetni. A korszerű hallókészülékek rendszerint annyira kicsik, hogy vagy a fül mögött, vagy részben, illetve teljesen a külső hallójáratban helyezhetők el. Amikor azonban az ilyen készülékek nem megfelelőek vagy nagyobb erősítésre van szükség, mikrofonból és energiaforrásból álló termetesebb készülék jön számításba, amely a mellkason hordható.

 

Újabb fejlesztésű hallókészülékek azok is, amelyeknek egy részét olyan emberek csigájába ültetik be, akik nagyon rosszul hallanak. A beültetett rész elektromos impulzusokká alakítja a hangokat, s azok a csigában levő elektródból jutnak át az agyba haladó idegre.

 

A csontvezetéses hallást javító készüléket fejpánt rögzíti szorosan a fejhez, hogy a lehető legjobb legyen a hangvezetés a [koponyacsont]?on keresztül.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!