Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hüvelygyűrű alacsony hormontartalmú fogamzásgátló módszer, benne ösztrogén és progeszteron található, amely fokozatosan szívódik fel a hüvelyfalon keresztül, a tápcsatornát kikerülve.

Maga az eszköz egy rugalmas, átlátszó, majdnem színtelen gyűrű, külső átmérője 54 mm, mely a hüvelybe felhelyezve - hasonlóan, mint egy tampont - a benne lévő hormonok segítségével meggátolja a teherbeesést az ovuláció gátlásával. Emellett hatása van a méhnyálkahártyára, és a nyakcsatornában lévő nyákra is.Hüvelygyűrű

 

A hüvelygyűrű használata


A gyűrűt a menstruációs ciklus első napján kell felhelyezni, ahol formájának köszönhetően a helyén marad, és csak ritkán lehet érezni. Három hét letelte után el kell távolítani, ez után 3-4 nap múlva következik be a megvonásos vérzés, hasonlóan a fogamzásgátló tabletták használata során jelentkező vérzéshez. 7 nap letelte után egy újabb gyűrűt helyezünk fel a hüvelybe.

 

Megfelelő használat esetén ugyanolyan biztonságos a használata, mint a fogamzásgátló tablettáknak. Mivel a hatóanyag felszívódása nem a tápcsatornában történik, így nem befolyásolja a hatékonyságot a hányás, vagy a hasmenés. Használata során rendeződik a menstruációs ciklus és csökkennek a menses alatti panaszok is.

Hátrányai közt megemlíthetjük, hogy esetenként okozhat helyi irritációt, esetleg gyakoribbak lehetnek a hüvelyfertőzések.

Nem nyújt védelmet a szexuális úton átvihető fertőzésekkel szemben sem. Mindezek mellett figyelembe kell venni az eszköz hormontartalmát, és hasonlóan a fogamzásgátló tablettákhoz a használata előtt szükséges egy vérvétellel ellenőrizni, hogy nem fokozott-e a trombózisra való hajlam.

 

 


forrás: www.webbeteg.hu


A szócikkhez társított címkék:
hüvelygyűrű
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!