Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az inhaláció során a megfelelően összeválogatott illóolajokat forrásban lévő vízhez adjuk, és a vízgőzzel együtt az illóolajat mélyen belélegezzük. 1 liter forrásban lévő vízhez kb. 3-8 csepp illóolajat használjunk, majd a felszálló illóolajos gőzt 5-8 percig lélegezzük be, ezt ismételjük meg naponta 1-3 alkalommal, akár több héten keresztül is.
Az inhalálás során az illóolajok koncentrációja magasabb, mint a párologtatás esetében és emiatt a hatások gyorsabban és intenzívebben jelentkeznek.

Az inhalálás hatékony módszer a [rekedtség]?, a nehézlégzés, vagy a köhögéssel járó [légúti megbetegedés]?ek ([légcsőhurut]?, vagy [hörghurut]?) kezelése során. [Meghűlés]? esetén az eukaliptuszolaj, a citromolaj, vagy a erdeifenyőolaj a helyes választás, köhögés esetén pedig a kakukkfűolaj, az [édesköményolaj]?, és a erdeifenyőolaj lehet a megfelelő összetétel.

5 éves kor alatti gyermekek esetében nem szokták az inhalációt ajánlani.

 

Az illóolajok további alkalmazásának módjairól bővebben itt is olvashat.


A szócikkhez társított címkék:
aromaterápia , illóolaj
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!