Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szaunázás jótékony hatással van az emberi szervezetre, mert serkenti az ellenálló képességet, enyhíti a légúti megbetegedéseket, kedvezően befolyásolja kedélyállapotunkat és izomzatunk tónusát. E jótékony hatást illóolajok, illóolaj keverékek, szaunaolajok használatával fokozhatjuk. A felöntő kanál vizéhez adjunk 2-5 cseppet a kiválasztott illóolajból vagy illóolaj keverékből, majd öntsük a forró kövekre; ezt - igény szerint - többször is megismételhetjük.


A szaunázás bizonyos esetekben nem javallott (pl. magas vérnyomás, szívbántalmak, egyes akut gyulladásos folyamatok, stb.), ezért szaunázás előtt kérjük ki orvosunk véleményét.


A hőterhelést nem ajánlatos túlzásba vinni, fokozatosan szoktassuk magunkat a szaunázáshoz.


A illóolajokat – mérsékelten tűzveszélyes tulajdonságuk miatt – ne öntsük hígítatlanul a forró kövekre, szaunázáshoz ne keverjük alkohollal, valamint ne tároljuk a forró szaunában. Használatuk előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy nem vagyunk-e érzékenyek az olajokra. Használat után szellőztessük ki alaposan a szaunakamrát.
 

Az illóolajos szaunával kapcsolatban további információk találhatók itt.


A szócikkhez társított címkék:
aromaterápia , illóolaj
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!