Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Prof. Dr. Bognár László (Baja, 1958. május 5.)

idegsebész szakorvos, gyermekidegsebész, a DEOEC (Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma) idegsebészeti Klinika igazgatója.Prof. Bognár László - szakterülete az agydaganatok kezelése, kutatása

 • 1972-1976 között a József Attila Gimnáziumba járt Budapestre.
 • 1976-1982 között a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre járt Budapestre, ahol 1982-ben lediplomázott.
 • 1987-ban ideggyógyászatból, 1989-ben idegsebészetből szakvizsgázott.
 • Orvosi pályafutását a SOTE Neurológiai Klinikájának rezidenseként kezdte, majd 1985. szeptemberétől 1986. júniusáig a Hospital Foch ösztöndíjas idegsebész-rezidense Párizsban.
 • 1986 és 1990 között az OITI rezidense, majd szakorvosa. 1990-től 1994-ig Franciaországban a Pierre Wertheimer Hospital tanársegéde, 1994-től 1997-ig az OITI szakorvosa, 1997-től 2005-ig osztályvezető főorvosa.
 • 1999-ben három hónapot tölt Bristolban a Frenchey Hospital munkatársaként, ahol felnőtt- és gyermek-idegsebészettel foglalkozik.
 • 2000-ben az Orvosi Hetilap Markusovszky Lajos-díjával tüntették ki. Több tudományos közlemény, könyvfejezet, jegyzet szerzője, tudományos konferenciák állandó meghívott előadója.
 • 2005-től a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Idegsebészeti Klinikájának igazgatója, egyetemi docense, 2006-tól egyetemi tanára.
 • Klinikaigazgatói tevékenysége mellett intézetünk gyermek-idegsebészetének külső konzultánsa.
 • Az Idegsebészeti Szakmai Kollégium elnöke, a Magyar Gyermekneurológiai Társaság, a Magyar Idegsebészeti Társaság, a Magyar Neuro-Onkológiai Társaság és a Magyar Gerinc Társaság tagja.
 • 2007-től az OITI szakmai tanácsadója, intézetünk gyermek-idegsebészetének külső konzultánsa.
 • Kiemelt szakterületei az agydaganatok kutatása és kezelése. Nagy tapasztalattal rendelkezik az agyvíz-keringési zavarok műtéti megoldásai, az epilepsziasebészet, illetve a koponyadeformitások műtéti kezelése terén. Érdeklődési területe kiterjed a minimálisan invazív sebészetre (endoszkópia, elektrofiziológiai monitorozás) és a gamma-sugársebészetre is.
 • Neuroendoszkópos, úgynevezett minimál invazív sebészet azt jelenti, hogy a speciális eljárás során a hagyományosnál kisebb metszést ejtettek a koponyán, és egy endoszkópos kamera segítségével vizualizálták a gyógyítani kívánt területet.
  Az ilyen neuroendoszkópikus műtétek esetében jelentősen lerövidül a műtéti idő, és a betegek is sokkal kisebb terhelésnek vannak kitéve. A neuroendoszkópiával minimálisra csökkenthető a szövődmények kockázata, ezért olyan rendkívül súlyos betegségeknél alkalmazzák, mint az elzáródásos kamratágulat, a fejlődési rendellenességből származó agykamratágulat, a koponyalapi tumorok, de az agyalapi mirigyek jóindulatú daganatai és az agyalapi verőértágulat is operálható ezzel a módszerrel.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!