Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A vény nélkül kapható altatók alkalmanként előforduló álmatlanság kezelésére alkalmasak, a krónikus alvászavarok enyhítésére nem elégségesek. Az ilyen szereket se szedjük tovább egy 7–10 napnál, ha nem szűnnek meg a panaszok, orvoshoz kell fordulni. Nálunk a vény nélkül kapható altatók-nyugtatók többnyire gyógynövény (macskagyökér, komló, citromfű) kivonatok, ill. azok valamilyen keveréke. Más országokban az antihisztamint tartalmazó altatószerek sem vénykötelesek. Ezek a szerek is okoznak kábaságot, csökkent éberséget, bár nem mindenkinél. Az altatókat – a gyógynövénytartalmúakat is beleértve – nem szabad alkohollal vagy más nyugtatókkal együtt szedni. A nyugtató, altató hatású szerek egyes embereknél pont az ellenkező hatást fejtik ki, ez leggyakrabban időseknél, gyermekeknél, ill. agykárosodottaknál figyelhető meg.

Ilyen szerek:
Valeriana composita drazsé (extractum Valerianae siccum = szárított macskagyökér-kivonat). A vegetatív idegrendszeri és ideges panaszokat, továbbá idegességen alapuló elalvászavart is jól szüntet.
Sedacur forte drazsé (macskagyökér, citromfű és komló virágzat kivonata). Átmeneti, enyhe ideges feszültség és átmeneti elalvási nehézségek enyhítésére.
Hova filmtabletta (szárított komló kivonat,szárított macskagyökér). Alkalmazása javasolt túlhajszoltságból, stressz hatásokból fakadó vagy egyéb ideges eredetű elalvási és átalvási nehézségek, nyugtalanság, feszültség, idegesség, szorongás esetén.


A szócikkhez társított címkék:
altató , alvászavar
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!