Már 2266 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Bár a fekélyes vastagbélgyulladás a vastagbél betegsége, egyidejűleg a vékonybél végső része is megbetegedhet. Ez a bántalom rendszerint tizenöt ésFekélyes vastagbélgyulladás- a vastagbél nyálkahártyájának pusztulása, vérző fekély jelenik meg rajta húszéves kor között kezdődik, de bizonyos emberek a hatvanas éveikben betegszenek meg benne. E betegségre az jellemző, hogy a vastagbélnek pusztul a nyálkahártyabélése, s vérfekélyek jelennek meg rajta. A páciensnek végbéli vérzése és hasmenése támad. Gyakran ürít híg, véres, gennyes és nyálkás székletet. Sok beteget hasi görcs, láz és hányás kínoz, ezenkívül csökken a testtömegük, s kiszáradhatnak.

 

A fekélyes vastagbélgyulladásnak nagyon súlyos szövődményei lehetnek. A páciensnek 30-40%-ánál húsz éven belül rosszindulatú daganat fejlődik ki a megbetegedett vastagbélszakaszon.

 

Másik szövődmény a vastagbél életét is fenyegető, nagyméretű kitágulása, amely a betegek 3%-ára jellemző, s ugyanakkora az aránya azoknak is, akiknek kilyukad a bele.

 

A kezelés gyulladásgátló gyógyszerek adásából vagy műtétből áll, különösen akkor, ha idült tünetek támadnak, illetve rosszindulatú daganat alakul ki. A hatásosabb kezelésnek köszönhetően napjainkban jóval kisebb e betegség halálozása, mint harminc évvel ezelőtt.

 


A szócikkhez társított címkék:
bél
Hirdetés


Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!