Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Rheumathoid arthritis több ízület gyulladásával járó reumatológiai betegség.

Ez a gyulladás egyszerre sok ízületet érint, és ha nem kezelik, súlyosan károsodhatnak az ízületek. Az ízületek belhártyája megvastagszik, az ízület körüli képletek fokozatosan elpusztulnak, az ízület megduzzad és idővel deformálódik.

A rheumathoid arthritis kialakulásának oka:
A betegség eredete még nem ismert, a szervezetünk idegenként észleli a saját kötőszöveteit, és gyulladásos reakcióval védekezik velük szemben. A nők körében gyakoribb e betegség.

A rheumathoid arthritis tünetei:

A kezdeti stádiumban a beteg fogyhat, lázas lehet, rossz a közérzete. A gyulladásos tünetek közül legkorábban az ízületi folyadék szaporodik fel, ami akadályozza az ízületeket a mozgásban, az izmok begörcsölnek, ínhüvelygyulladás és csontelváltozás keletkezik. Előrehaladott stádiumban fájdalmas kötőszöveti vagy csontos merevség lesz jelen.

A rheumathoid arthritis kezelése:

Az ízületekben levő gyulladás csökkentése, nem-szteroid tartalmú szerekkel. Ortopédiai segédeszközök használata javasolt maradandó elváltozás esetén, súlyos elváltozás esetén pedig a beteget megműtik.
 


A szócikkhez társított címkék:
ízület , porc , térd
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!