Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Méhelőesés akkor következik be, ha a méhet rögzítő szalagok gyengesége miatt a méh benyomul a méhnyakon keresztül a hüvely csatornájába. A szalagok az öregedés során ugyanúgy meglazulhatnak, akárcsak a szülés során is.

 

A változás korában bekövetkező hormonális változások, és ritkán a medencebeli rosszindulatú daganatok is meggyengíthetik a méhet tartó szalagokat. Kockázatot jelent az elhízás, az idült hörghurut, az asztma, a rendszeres köhögés és az idült székrekedés is. A páciens a medenceüregében nyomást, míg hasának az alsó részén és a végbélnyílásánál fájdalmat érez, ezenkívül húgyúti fertőzése, fokozott mérvű hüvelyi váladékozása és közösülési nehézsége is támadhat. Köhögéskor, nevetéskor, és nehéz tárgy megemelésekor vizelete ürülhet. Súlyos esetben a méhnyak akár a hüvelyből is kitüremkedhet.

 

A medence vizsgálatával feltárható a méhelőesés súlyossága. A kezelés során szóba jön olyan gyűrű behelyezése, amely elzárja a hüvelyt, s esetenként műtét is eredményes lehet.


A szócikkhez társított címkék:
méh
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!